Impasse rond Gooische Herberg

Redacteur Hilversum
hilversum

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben een impasse gecreëerd rond de Gooische Herberg. Het plan voor de bouw van een ’discoflat’ als entree van de Leeuwenstraat is afgewezen. Maar ook de poging van liefhebbers van ’oud Hilversum’ faalt: er komt geen beschermende monumentenstatus voor de Gooische Herberg.

Eigenaar Nera Vastgoed wil op de puntige hoek Leeuwenstraat/Kampstraat een complex bouwen met daarin behalve twaalf appartementen in een toren á la Times Square een café-restaurant, disco en parkeerplekken.

Hilversum constateert nu dat het bouwplan van geen kanten binnen het bestemmingsplan past. Zo is horeca er uiteraard wel toegestaan, maar een discotheek is horeca in een voor deze plek te zware categorie. Verder zou het complex te hoog worden en tot zelfs 3,5 meter buiten de geldende bouwgrens vallen. Hilversum is niet van plan op al deze punten ontheffingen te regelen.

Voor de status van gemeentelijk monument zijn de Gooische Herberg en de panden ernaast ’onvoldoende waardevol’, oordeelde de gezamenlijke commissie welstand en monumenten van Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.