Bebouwing ’Lucent’ bereikt maaiveld

Voorbijgangers zien op het voormalige Lucentterrein de bebouwing vorm krijgen bovenop de parkeergarage.© foto’s studio kastermans/leon dakkus

De begane grond van een van de woontorens staat overeind.

1 / 2
Susanne van Velzen
Hilversum

Na maanden graven en bouwen onder de grond, wordt de bebouwing van het voormalige Lucentterrein aan de Larenseweg in Hilversum ineens zichtbaar voor voorbijgangers. De bouwers hebben inmiddels het maaiveld bereikt.

Ze zijn gestart met het optrekken van een van de vier woontorens die op het uitgestrekte bouwterrein verrijzen. De begane grond staat overeind, zoals te zien is op de foto’s. Onderin zijn de contouren zichtbaar van de tweede toren. Beide appartementencomplexen worden gebouwd op de ondergrondse parkeergarage. De garage (140 plekken), met de ingang pal naast het bovenste appartementengebouw, is volgens een woordvoerster van ontwikkelaar De Alliantie zo goed als klaar. ,,De bebouwing van het terrein ligt goed op schema.” In de vier woontorens komen in totaal 118 sociale huurwoningen. De torens variëren in hoogte en lopen van zeven af naar vier woonlagen.

Links van de torens worden in een latere fase 23 huur- en 42 koopwoningen gebouwd. Eind 2019 moet de nieuwe Hilversumse woonwijk klaar zijn. Dwars over het terrein loopt dan ook een nieuwe weg, die de Verbindingslaan gaat heten. De weg loopt van de Larenseweg naar de Jan van der Heijdenstraat.

Een jaar geleden namen de eerste bewoners hun intrek in het tot appartementen verbouwde kantoorpand dat is blijven staan op het terrein. Ook het kantoor van De Alliantie staat op het terrein.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.