Meepraten over brug Blaricum

Edward de Vries Lentsch
Blaricum

Bewoners van de Bijvanck en Meentzoom zijn nadrukkelijk uitgenodigd om maandag 29 mei te komen meedenken over de Randweg-brug voor fietsers en voetgangers bij de Burgemeester Le Coultredreef. Er loopt een ’haalbaarheidsstudie’ naar een veilige verbinding tussen het Oude Dorp en de Bijvanck.

Niet alleen veiligheid speelt een rol, ook de impact op het landschap is van belang bij de afweging of er een brug moet komen, of misschien toch een tunnel. ,,Iedereen uit Blaricum is welkom bij deze bewonersavond in het raadhuis’’, zegt wethouder Liesbeth Boersen. ,,Bijvoorbeeld ouders van kinderen die in Huizen op school zitten, de Huizermaat, die hebben er belang bij. We willen weten hoe ze de oversteek nu ervaren en waar we aan moeten denken.’’ De wethouder weet niet of er een plaatje van de brug zal worden getoond. ,,We schetsen voor de pauze een paar mogelijkheden. Na de pauze gaan we in kleine groepjes uiteen om in te zoomen op de wensen, verlangens en uitgangspunten.’’ De resultaten worden naar verwachting begin juli tijdens een informatiebijeenkomst toegelicht.

Het is de bedoeling om deze voorkeursvarianten na de zomer naar een concreet ontwerp te vertalen. Medio oktober wordt het eindresultaat van het onderzoek aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.