Aimée van de Kamperfoelieschool Huizen in actie voor Alpe d’HuZes

Aimée van de Kamperfoelieschool Huizen in actie voor Alpe d’HuZes
Aimée van den Brink en haar vriendinnen tijdens de sponsorloop van de Kamperfoelieschool Huizen.
© KASTERMANS STUDIO/BEN DEN OUDEN
Huizen

Aimée van den Brink deed maandagmiddag samen met haar vriendinnen en alle andere ruim honderd leerlingen van de Kamperfoelieschool in Huizen mee aan de sponsorloop voor Alpe d’HuZes. Met deze landelijke actie wordt hardlopend, wandelend of fietsend geld opgehaald voor de strijd tegen kanker.

In het park vlakbij de school was een parcours van vijfhonderd meter uitgezet. Dit liepen de kinderen zo vaak mogelijk.

Voor Aimée was het een actie naar haar hart. Zij weet namelijk als geen ander hoe belangrijk het is dat er veel geld komt voor onderzoek naar de ziekte waaraan zij drie jaar geleden haar kleine zusje Elynn verloor. Het gezin Van den Brink kreeg destijds veel media-aandacht. Dit gebeurde nadat moeder Chantal mensen via sociale media had gevraagd om Elynn een kaartje te sturen. Het meisje was namelijk dol op het ontvangen van post en het openen ervan.

Bekende Nederlanders, onder wie astronaut André Kuipers, pikten het bericht op en verspreidden de hartenkreet nog verder. Gevolg: een overweldigende hoeveelheid kaarten en cadeautjes voor de zusjes Van den Brink.

Sinds twee jaar is Aimée ambassadrice van Opkikker, een stichting die ’Opkikkerdagen’ organiseert voor zieke kinderen en hun families. „Ik heb al veel meegemaakt, ken veel mensen die ziek zijn.”

De opbrengst van de sponsorloop van de school wordt volgende week woensdag verwacht.

Opgeven is geen optie

Aimée gaat binnenkort overigens zelf naar Frankrijk om mee te doen aan Alpe d’HuZes. Onder het motto: ’opgeven is geen optie’ zal ze samen met haar moeder wandelend de Alpe d’Huez opgaan. Haar vader heeft als doel vier keer naar boven te fietsen.

https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/aimeevandenbrink

Meer nieuws uit Gooi en Eemland