Concert Damien Rice in tuin Soestdijk uitverkocht

© GPD

Hans van Keken
Baarn

Paleis Soestdijk krijgt voor het eerst in de historie een popconcert in de achtertuin. De Ierse singer-songwriter Damien Rice treedt op 7 juli op. Het concert was enkele uren na de start van de verkoop uitverkocht.

De mededeling van het concert was in twitterend Nederland donderdag meteen het gesprek van de dag en zorgde voor veel opwinding. De in Dublin geboren Rice gaf eerder uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall en Carré. Ook stond hij op Lowlands. In 2014 bracht de Ier na acht jaar radiostilte zijn derde goed ontvangen album uit.

Nog niet eerder was er een popconcert in de paleistuin. Wel waren er vier jaar geleden uitvoeringen van opera Orfeo achter het paleis, met ook een rol voor de hofvijver. Het concert Royal Parc Live begint 7 juli om 17 uur. Er is een divers voorprogramma.

Damien Rice staat bij zijn fans bekend om zijn oprechte en pure songs, die rechtstreeks uit het hart komen en je bij de keel grijpen.Zie website Royal Parc Live voor meer info. Er zullen binnenkort nog meer concerten worden aangekondigd.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.