Culinaire ontdekking aan de Dorpsweg

maartensdijk

Restaurant Zilt & Zoet ligt aan de Dorpsweg in het landelijke Maartensdijk, gelegen in de provincie Utrecht, tussen Hilversum en Utrecht. Na jarenlang in verschillende hotels en restaurants gewerkt te hebben in binnen- en buitenland, zijn Rob en Monica Beckers in november 2005 begonnen met de exploitatie van restaurant Zilt & Zoet. Het etablissement heeft een Franse keuken met een mediterrane inslag en kent ook invloeden uit Italië en Spanje.

Op de naastgelegen parkeerplaats snuiven we een lekkere, landelijke lucht op. Gek, maar we voelen ons direct welkom. De vroegere boerderij waarin het restaurant is gevestigd ziet er uitnodigend uit. De ontvangst van de gastheer is hartelijk. Het restaurant is niet groot en daardoor overzichtelijk. Het interieur is gezellig, maar zeker niet oubollig. Strak gecombineerd met warme en donkere tinten. Op de tafels staan aardige bronzen beeldjes van dieren, gemaakt door kunstenaar Peter Petersen. Op de website hadden we al gelezen dat het witte goud uit Limburg op deze plek in Maartensdijk op diverse manier wordt bereid. En aangezien wij een groot aspergeliefhebber in ons midden hebben... De crème van asperges met Hollandse garnalen, lenteui en bieslook (7,75 euro) is in één woord heerlijk. Mooi evenwichtig van smaak. Aan de overkant wordt het gerecht 'rund/eend' (carpaccio rijkelijk gegarneerd met een 'tosti' van briochebrood, gemarineerde eendenlever en een fris saladebouquet, 14,50 euro) eveneens met veel smaak verorberd. Weer eens wat anders dan de klassieke versie. De gebakken lamskotelet is prima, net als de begeleidende gekookte asperges en krokante nieuwe aardappeltjes (23,75 euro). Dan the proof of the pudding, zullen we maar zeggen. Asperges met beenham, een scharreleitje, peterselieaardappeltjes en geklaarde boter. Onze aspergekenner is niet snel tevreden over hoe asperges in restaurants worden bereid (,,Ze zijn lang niet altijd twee keer geschild, terwijl dat wel moet''), maar deze keer is hij bij de eerste hap aangenaam verrast. Meer dan dat, zelfs. ,,Knapperige, bijtgare asperges. Verrukkelijk!'' www.restaurantziltenzoet.nl

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.