Kostbare nederlaag HCAW tegen DSS

Bert Jan van Oel
Haarlem

De zesde plaats in de eindrangschikking is ver weg voor HCAW. De Bussumers begonnen het slotweekend met evenveel punten als DSS, maar verloren in Haarlem met 1-0.

Met negen tegen vier honkslagen was de conclusie simpel: de ploeg van Ralph Milliard sloeg te weinig om aanspraak te maken op de zege.

DSS en HCAW spelen dit weekend eigenlijk om twee bonuspunten voor de degradatiegroep. Hawks wordt laatste en start de overlevingsstrijd met nul punten, DSS en HCAW maken uit wie er met vier of twee punten start. UVV is ondertussen al zeker van zes startpunten. Om nog aanspraak te maken op de gunstigere uitgangspositie zullen vooral de knuppels moeten worden aangesproken.

In Haarlem was er eigenlijk weinig te beleven. Eén keer kreeg HCAW de honken vol, maar toen sloeg Rikkert Kempen de bal in het dubbelspel. In de vijfde inning deed Ryan Miner namens DSS hetzelfde, maar op dat moment was er al wel gescoord.

In de resterende innings kwam alleen Emersson Paula door een tweehonkslag in scoringspositie. Na hem volgden negen nullen op rij, voor Jarreau Martina in de negende inning nog een honkslag produceerde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal