Naarder wielrenner Cor Rutgers in zoekplaatje

Naarder wielrenner Cor Rutgers won (onder meer) in 1965 de nationale titel cyclo-cross in Soestduinen. Foto’s: Streekarchief Gooi en Vechtstreek

Simone Stevens
Hilversum

Twee lezers (Jan Pieter de Vries en Harry van Haren) melden dat de man die een Polynorm-shirtje aan een waslijn hangt (zoekplaatje nr. 459) wielrenner Cor Rutgers is, uit Naarden.

’Cor Rutgers was ook lid bij wielersportvereniging GWC De Adelaar’, schrijft Van Haren.

Cor Rutgers (1940) is in 1965 getrouwd met Adrie Lasterie, in haar tijd een niet onsuccesvol zwemster. Rutgers was een wielrenner die zich helemaal had toegelegd op cyclo-cross (veldrijden).

In die hoedanigheid won hij diverse titels, zoals (onder meer) in 1965 de nationale titel cyclo-cross in Soestduinen. Hij behaalde dit kampioenschap twee keer.

Ponserij

Rob Westera stuurt aanvullend wat hitsorische achtegrondinformatie over de wielerploeg van Polynorm in Bunschoten. Zo leren we dat de ploeg in 1961 is opgericht.

’Een tiental renners kwam via de ploegleider, tevens baas van de Ponserij, in dienst van Polynorm. Ze werden aanvankelijk in de Ponserij te werk gesteld. De heer J. van de Burgt, baas Machinedienst, is ook oorspronkelijk via de Polynorm-wielerploeg bij Polynorm gekomen.’

Op het nieuwe zoekplaatje (nr. 460) zien we een vrouw, met in haar handen een (leeg) koffiekopje op een schoteltje en een man, die haar iets laat zien wat hij kennelijk net uit de aarde heeft gehaald. De spade staat onder zijn arm geklemd. De vrouw bekijkt het minzaam, kritisch. Terwijl hij er - zo te zien - wel mee in zijn nopjes is. Op de achtergrond een wit gebouw, een lagere school? Erachter zien we de torenspits van een kerk.

Zij kijkt wat minzaamnaar wat hij in zijn handen heeft, hij is er zo te zien mee in zijn nopjes. Waar gaat dit over? En wie zijn dit?© SAGV

Hierboven het nieuwe zoekplaatje, nummer 460. Een vrouw en een man. In een moestuin? Waar? Helpen bij dit zoekplaatje kan via fotostevens@gooieneemlander.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.