Appartementen in voormalig kantoorpand in Hilversum

Susanne van Velzen
Hilversum

Op de plek waar jarenlang ambtenaren van de afdeling grondzaken van de gemeente Hilversum zwoegden, kan binnenkort gewoond worden. Het voormalig kantoorgebouw, ingeklemd tussen de Naarderstraat en de Diepeweg, wordt een appartementencomplex voor starters.

De Hilversumse verhuurder en projectontwikkelaar Makeltrent bouwt in het pand 23 koopappartementen. In juli moeten de woningen klaar zijn. Ruim de helft van de appartementen, geschikt voor één of twee personen, in hartje centrum is al verkocht.

Makeltrent, dat zich richt op kleinschalige ontwikkeling en herinvulling van leegstaande objecten in Hilversum, kocht het kantoorgebouw vorig jaar van de Alliantie. ,,Ze wilden er vier appartementen van een half miljoen in maken maar kregen die niet verkocht’’, vertelt directeur Hans van de Wetering van Makeltrent. ,,Wij zagen direct mogelijkheden voor starters. De appartementen worden gebruiksklaar opgeleverd. Compleet met laminaatvloer, een keuken met afwasmachine, combi-oven, koelkast en vriezer. Je kunt zo de meubels naar binnen dragen. Alles is geschilderd, muren zijn klaar. Badkamer is helemaal ingericht. Klussen hoeft niet meer. Dat vinden veel mensen prettig. Geen zorgen dat er nog een heleboel kosten bijkomen. Want klussen valt altijd tegen. Dat is altijd duurder dan je dacht.’’

Maisonettes

De 23 appartementen variëren in grootte van 40 tot 100 vierkante meter. De prijzen liggen tussen de 119.000 euro en 146.000 euro. Aan de Naarderstraatkant van het complex, waar de hoofdingang is, verrijzen drie maisonettes. Aan de zijkant komen twee studio’s. De overige 18 appartementen worden verspreid over vier verdiepingen gebouwd aan de achterkant met uitzicht op de Diepeweg. In de kelder zijn 16 parkeerplaatsen. Die zijn te koop of te huur.

,,We richten ons met het ontwerp en de styling op jongeren tussen de 20 en 35 jaar. Alle verdiepingen krijgen een andere kleur vloer en deuren. Op de begane grond komt een hele mooie vloer met allerlei kleuren. Aan de muren in de gangen hangen we grote foto’s uit films. De Vereniging van Eigenaren gaat Het Filmhuis heten. Een verwijzing naar de oude Euro bioscoop schuin aan de overkant.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.