Muziek en kunst in het Vestingmuseum

Ek van Zanten.© archief studio kastermans

Naarden

Het Nederlands Vestingmuseum in Naarden staat zaterdag in het teken van muziek. De hele middag worden op de podia van Lage Flank en de ’Cantine’ muziekuitvoeringen gegeven.

Viooldocente Karina Goei van de Nieuwe Muziekschool uit Bussum treedt op met leerlingen en met haar eigen ensemble. Twee cellodocenten van de Nieuwe Muziekschool spelen duetten. Een blaaskwintet met leden van het Naardens Kamerorkest staat op het podium en het ensemble S. & Co geeft een zangoptreden.

Met het kleine festival wil het museum muziek naar de museumbezoeker brengen. Bezoekers kunnen neerploffen in het gras. Bij slecht weer wordt er gespeeld in de Kazematten Z en IJ. De optredens beginnen om 12.30 uur. Voor het museum gelden de normale openingstijden en entreeprijzen.

Een week later is het Vestingmuseum de locatie voor de tentoonstelling ’Joie de Vivre’ met schilderijen van Annemarie Eilers (1933-2011) en beelden van Ek van Zanten (1933). De twee waren ooit getrouwd en woonden in Naarden. Haar kleurrijke doeken vormen een goede combinatie met zijn liefdevolle beelden. Deze expositie is te zien van 1 juli tot en met 27 augustus.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.