Sauna in Soesterberg failliet

Sauna© Archieffoto

Hans van Keken
Soesterberg

Omega Spa en Wellness in Soesterberg is failliet.

Het grote saunacomplex was nog geen jaar open, als opvolger van de 35 jaar oude Sauna Soesterberg aan de Amersfoortsestraat. Deze moest enkele jaren geleden wijken voor een nieuw ecoduct.

De nieuwe sauna is bijzonder omdat de verplaatsing naar de Richelleweg – richting de A28 – heel veel overheidsgeld kostte. In totaal was met de aanleg van het ecoduct zo’n twintig miljoen gemoeid, onderdeel van het programma Hart voor de Heuvelrug en een belangrijke schakel voor de natuur tussen Leusderheide en de Vuursche.

Voor het voltallige personeel van de sauna is bij het UWV ontslag aangevraagd, maar eigenaar Marco Snoek laat desgevraagd weten dat het saunacomplex vooralsnog wel open blijft.

Doorstart

Hij ontkent niet dat sprake is van een faillissement, maar wil nu nog geen toelichting geven en verwijst naar een persbericht dat hij later vandaag openbaar wil maken. Ook op de vraag of er gewerkt wordt aan een doorstart wil hij niet ingaan.

Mensen die van nabij betrokken zijn bij het moderne, eigentijdse saunacomplex stellen dat eigenaren Marco en Lisette Snoek vanaf het begin eigenlijk al met te hoge kosten geconfronteerd werden. Banken deden voor de start al moeilijk over de hypotheken. Ook zou het bezoekersaantal te wensen overlaten, afgezet tegen de hoge verwachtingen.

Soester PvdA-raadslid en statenlid Osman Suna, die afgelopen jaren vaak kritische vragen stelde rond de kosten van de nieuwe sauna die vanuit gemeenschapsgeld zijn betaald, zegt enkel ’ook op de hoogte te zijn van de financiële problemen’.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.