Spakenburg zakt wederom door de ondergrens

Redactie Hilversum
Barendrecht

Door de tweede achtereenvolgende nederlaag - nu was Barendrecht met 3-1 te sterk - lijkt Spakenburg binnen enkele weken de kansen op de zaterdagtopklassetitel te hebben verspeeld. De achterstand op koploper Katwijk bedraagt inmiddels al zeven punten.

Werd er tegen Capelle tot de laatste seconde gestreden om een goed resultaat, op sportpark De Bongerd was hier allerminst sprake van. Hoewel Spakenburg voor rust haar zaakjes redelijk onder controle had en enkele goede kansen miste (Kees Tol en Danny van den Meiracker), liet ook het dit seizoen wisselvallig acterende Barendrecht zich zeker niet onbetuigd.

Maar keeper Barry Ditewig revancheerde zich voor zijn matige optreden tegen Capelle en greep een aantal keren goed in. Vlak voor rust schoot middenvelder Danny Monster een vrije trap op de paal, waarna spelbepaler Joey Jongman in de rebound fortuinlijk met zijn knie alsnog raak schoot: 1-0.

Dom

Direct na rust werd een domme dekkingsfout van gelegenheidsrechtsback Tom Oostinjen Spakenburg fataal, waardoor verdediger Patrick Stolk bij de tweede paal kon scoren: 2-0.

Vervolgens zakte een aantal dragende spelers van Spakenburg op mentaal gebied volledig door de ondergrens. Weliswaar kregen met name Van den Meiracker (kopbal op de lat) en Tim Sanders nog enkele grote kansen op de aansluitingstreffer, maar Spakenburg mocht van geluk spreken dat Ditewig een aantal keren zeer goed bij de les was.

Opvallend

Opvallend was de terechte wissel van Kees Tol, die na iets meer dan een uur spelen door Twisker naar de kant werd gehaald ten faveure van Peter de Lange. Tol staat al wekenlang droog en scoorde begin november voor het laatst.

Uiteindelijk scoorde Barendrecht voor de derde keer omdat linksback Jordy Strooker op niet al te slimme wijze een strafschop veroorzaakt en daarbij tevens zijn tweede gele kaart opliep. Verdediger Tim Eekman was trefzeker van de stip.

Met een droge knal bepaalde Danny van den Meiracker met zijn veertiende goal van het seizoen de eindstand op 3-1. Trainer Jochem Twisker wond er na afloop geen doekjes om. ,,Na de tweede goal van Barendrecht is een select aantal spelers volledig door het ijs gezakt. Ik heb in de kleedkamer gezegd dat niemand Messi of Ronaldo op zijn shirt heeft staan, dus moet iedereen zijn stinkende best doen. En plat gezegd, gewoon zijn muil houden.´´

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit Sport Regionaal