Trainer Erik Assink stapt er ’nog dieper in’ bij Huizen

Erik Assink tijdens de voorbereiding op zijn eerste seizoen bij Huizen.© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Huizen

Hoewel zijn elftal op de laatste plaats staat in de hoofdklasse B heeft Erik Assink besloten om bij Huizen te blijven. Het bestuur van de groen-gelen is ook dermate enthousiast over de trainer, dat zijn takenpakket enigszins wordt uitgebreid. Assink wordt nog verder betrokken bij Huizen.

De Almeerder gaat komend seizoen volop meedoen in de technische commissie en gaat zich ook intensiever bezighouden met het tweede elftal en JO-19, de vroegere A1. Het is de bedoeling dat het eerste elftal van Huizen voortaan gaat bestaan uit een kwalitatief hoogstaande as, waarschijnlijk gevormd door spelers die van buitenaf worden aangetrokken. Daar omheen wordt het team verder aangevuld met spelers uit eigen jeugd of in het oog springende talenten uit de nabije regio.

„Doel is om een langdurige samenwerking aan te gaan met Erik Assink”, zegt Huizen-voorzitter Sjaak Veerman. „We willen als vereniging optimaal gebruikmaken van Eriks kennis en ervaring. De intentie is bij hem en bij ons aanwezig om niet voor één jaar door te gaan en dan weer eens verder te zien, maar om echt een stevig bouwwerk neer te zetten. Uitgangspunt daarbij blijft een eerste elftal dat minimaal in de hoofdklasse kan meedraaien. Over méér moeten we, gezien de stand op de ranglijst, nu maar even niet praten.”

Voor volgend seizoen heeft Huizen naast Assinks contract ook de verbintenissen verlengd van aanvoerder Renee Troost en aanvaller Murat Önal. „Daarmee geven Erik en de betreffende spelers ook een signaal af - zij blijven bij Huizen, zelfs als we mochten degraderen naar de eerste klasse”, aldus Veerman.

Assink heeft enige tijd nagedacht en vindt dat hij Huizen op dit moment niet in de steek kan laten. „Er is een aantal mensen binnen de vereniging voor wie ik zeer veel waardering heb en met wie ik het erg goed kan vinden. Daarnaast speelt ook een rol dat mijn zoontje volleybalt bij Prima Donna Kaas Huizen en dat ik hem dus vaak kan zien spelen. Tenslotte vind ik ook dat Huizen het niet verdient dat er nog meer onrust ontstaat dan er al is. Ik voel me verbonden met de club. Dat heb ik eigenlijk altijd, ik voel zoiets niet alleen als een kwestie van werkgever en werknemer. Ik probeer me altijd in te leven in de identiteit van de vereniging en wil méér kunnen zijn dan alleen ’de trainer als passant’.

Zijn takenpakket wordt dus uitgebreid en dat vindt Assink alleen maar goed. „Ze willen mij wat verder naar voren douwen. Prima. Willen we serieus werk gaan maken van het inpassen van eigen jeugd dan moet je ook goed inventariseren wat je op dat gebied in huis hebt. Spelers van het tweede, het talententeam eigenlijk, en de A1 zullen regelmatiger bij trainingen van het eerste elftal worden gehaald. Dan kunnen ze zich laten zien. Verder moet er een nieuwe technische commissie op poten worden gezet, waarin ik ook wel een prominentere rol ga spelen. En dan moeten we ook nog zorgen dat we de kern van de huidige ploeg voor volgend seizoen weten te binden.”

Om nog maar niet te spreken van het feit dat Huizen gloeiend rood op de laatste plaats staat en voor het tweede seizoen op rij dreigt te degraderen. „Dat zullen we nog wel eens zien”, zegt Assink. „We zijn nog strijdvaardig en mogelijk halen we voor 31 januari nog een tweede tussentijdse versterking.

Meer nieuws uit Sport Regionaal