Voorhoeve en The Broadcaster Hilversumse Ondernemingen van het jaar

Voorhoeve en The Broadcaster Hilversumse Ondernemingen van het jaar
Amin Usman van boekhandel Voorhoeve en Frank du Mosch van mediabedrijf The Broadcaster.
Hilversum

Lunchroom en boekhandel Voorhoeve en mediabedrijf The Broadcaster mogen zich een jaar lang Hilversumse Onderneming van het jaar noemen.

Tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hilversum in de Vituskerk werden de ondernemingen dinsdagavond uitgeroepen tot winnaars. Amin Usman, eigenaar van boekhandel Voorhoeve, kreeg de prijs van de publieksjury uitgereikt. Een vakjury van het Stadsfonds deelde dit jaar voor het eerst ook een prijs uit en die ging naar eigenaar Frank du Mosch van The Broadcaster. The Broadcaster organiseert sinds twee jaar het Dutch Dronefestival in Hilversum en heeft de app Locali bedacht waarmee gemeenten met hun inwoners kunnen communiceren.

Voorhoeve aan de Kerkstraat is al jarenlang een vertrouwd gezicht in het centrum. De boekhandel die sinds een paar jaar ook koffie en broodjes serveert versloeg in de finale kinderdagverblijf Toppie en Vers Saladebar.

De nieuwjaarsbijeenkomst werd dit jaar voor het eerst in de Vituskerk gehouden omdat het Muziek Centrum van de Omroep vorig jaar te klein bleek. Met ruim 900 bezoekers zat de kerk van pastoor Jules Dresmé bomvol. Zij genoten van een concert van het Radio Filharmonisch Orkest. In Gooiland aan de overkant proostten na afloop van de bijeenkomst de inwoners van Hilversum met het gemeentebestuur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.