Documentaire 'Eemnes 2013'

Burgemeester Roland van Benthem is trots op het resultaat van 'Eemnes 2013' die dinsdagavond voor het eerst in de bibliotheek werd vertoond. foto studio kastermans

Burgemeester Roland van Benthem is trots op het resultaat van 'Eemnes 2013' die dinsdagavond voor het eerst in de bibliotheek werd vertoond. foto studio kastermans

Edward de Vries Lentsch
Eemnes

Burgemeester Roland van Benthem is enthousiast over de documentaire 'Eemnes 2013' die dinsdagavond haar première beleefde in de bibliotheek van Eemnes.

De documentaire vertelt op het verhaal van een tiental inwoners in de gemeente. Van artiest tot student, boer, ondernemer en waard. Zij zijn de mensen die het beeld van Eemnes vandaag de dag mede bepalen. Dat (tijds)beeld is vastgelegd in de film ‘Eemnes 2013’.

Roland van Benthem: ,,Het huidige Eemnes en haar bewoners zijn erg mooi op beeld vastgelegd. Je proeft duidelijk de cultuur binnen de gemeente en ook de bedrijvigheid komt goed naar voren. In vergelijking met een soortgelijke documentaire uit 1959 kun je zien dat veel is veranderd. Ik ben dan ook blij dat met deze film een deel van de huidige Eemnesser cultuur op beeld is vereeuwigd. Iets waar we over de volgende vijftig jaar misschien wel met net zoveel verbazing naar terugkijken als nu naar de film uit 1959.”

Eemnessers kunnen de film gratis zien op dinsdagavond 27 mei om 20.00 uur (aanvang 20.30 uur). Een tweede mogelijkheid is op donderdagochtend 19 juni om 10.00 uur (aanvang 10.30 uur). Een zitplaats reserveren is verplicht. Dat kan per e-mail via het bestuurssecretariaat: bestuurssecretariaat@eemnes.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.