Politiebureau Hilversum ontruimd, persoon aangehouden

1 / 2
Henk Runhaar
Hilversum

Het politiebureau van Hilversum aan de Groest is maandagmiddag ontruimd, mogelijk vanwege een bommelding. Door een arrestatieteam is in het politiebureau een verwarde persoon opgepakt.

Ook werd een politie-onderhandelaar ingezet.

Naar verluidt gaat het om iemand die het politiebureau was binnengekomen met een bomgordel om. De politie wil dit niet bevestigen, maar ontkent het ook niet. Ook wil de politie niet kwijt of het gaat om een man of een vrouw. ,,We hebben besloten niet inhoudelijk op de zaak in te gaan vanwege onze eigen veiligheid. Details geven kan mensen op verkeerde ideeën brengen’’, zegt een woordvoerster.

De verdachte kwam om twaalf uur het politiebureau binnen. De dreiging die van de verwarde persoon uitging was dermate ernstig dat het hele politiebureau moest worden ontruimd. Enkele tientallen medewerkers wachtten de gebeurtenissen af op de Prins Bernhardstraat, bij de personeelsentree.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de Groest werd voor een flink deel afgezet, omdat de politie het zekere voor het onzekere wilde nemen.

De opgepakte persoon wordt later vanmiddag overgedragen aan de crisisdienst.

Foto’s: Caspar Huurdeman en Rick Bergfeld

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.