Voorlopig nog geen eerste elftal bij DOB, Muiderberg en Muiden

SC Muiden heeft sinds enkele maanden wel weer een accommodatie, maar nog geen eerste elftal.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Muiden

Drie voetbalverenigingen die de laatste jaren hun eerste elftal kwijtraakten, DOB, Muiden en Muiderberg, hebben vooralsnog geen plannen voor een terugkeer in een van de standaardklassen.

Het dichtstbij is SC Muiden. Nu de accommodatieproblematiek, inclusief ledenverlies, verleden tijd is kan in Muiden weer echt aan voetballen worden gedacht.

De club heeft momenteel drie seniorenteams op zondag, alle recreatief.

„Maar”, zegt Dwight Loy van de technische commissie, „we proberen het tweede elftal, dat bestaat uit jongens die net uit de junioren zijn overgekomen, klaar te stomen voor het echte werk. Zoiets is een natuurlijk proces, je kunt het niet afdwingen. Elke week met 10-0 verliezen heeft geen zin. Daarom nemen we de tijd. Maar een eerste elftal is op zich wel een doel bij ons.”

Dat ligt anders bij Muiderberg en DOB. Muiderberg heeft zowel op zaterdag als op zondag een recreatief seniorenteam.

Bestuurslid Hans van Hemessen, zelf voormalig eerste-elftalspeler: „We zijn er als vereniging niet actief mee bezig, maar we staan er wel voor open. Het moet zich aandienen, maar op dit moment hebben we geen spelers die zo’n eerste elftal zouden kunnen of willen bemannen. Ik denk eigenlijk dat de toekomst is aan de vriendenteams, gewoon lekker een potje voetballen zonder te veel verplichtingen. Je kunt eens afzeggen of op vakantie. Kleine clubs zullen dat als eerste merken.”

Zoals ook DOB, de kleinste van de drie. In Nigtevecht voetballen nog acht teams: een tweede (recreatief) team en een stel jeugdelftallen.

Voorzitter Henk van Vliet: „Een eerste elftal zit er niet in en ik zie dat ook niet gauw veranderen. Toch zijn we een gelukkige vereniging, die financieel kan rondkomen en genoeg vrijwilligers heeft.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal