Wijdemeren moet van rechter weer sleutelen aan bestemmingsplan

Redactie Hilversum
Loosdrecht

Het Loosdrechtse restaurant Argentinos Schippertje beklaagt zich terecht over het bestemmingsplan Tussen de Dijken waarin het bedrijf flink is benadeeld door de gemeente Wijdemeren.

Dit blijkt uit een tussenuitspraak van de Raad van State waar het horecabedrijf vorige maand naar toe stapte.

In het bestemmingsplan ’Correctieve herziening Tussen de Dijken’ miste het Argentijnse restaurant aan de Nieuw Loosdrechtsedijk toestemming voor de exploitatie van de al jaren bestaande feestzaal.

Vergissing

Een vergissing, zo verklaarde de gemeente. Wijdemeren moet van de Raad van State alsnog in het bestemmingsplan opnemen dat de zaal mag worden verhuurd voor feesten en muziekavonden. Verder wil de Raad van State dat Wijdemeren nog eens goed nadenkt of het handig is dat de buren van Argentinos Schippertje op nog geen tien meter afstand van het restaurant een vergunningsvrije mantelzorgwoning mogen bouwen.

Zorgen

De restauranthouder maakt zich daar ernstig zorgen over en eist dat de gemeente de mantelzorgwoning uit het bestemmingsplan haalt. Wijdemeren krijgt achttien weken de tijd om het bestemmingsplan aan te passen.In april vorig jaar stuurde de Raad van State het bestemmingsplan Tussen de Dijken ook al terug naar Wijdemeren. De gemeente kwam toen met een correctieve voorziening die zo blijkt uit de uitspraak ook niet door de beugel kan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.