Van gevelde bomen maak je bankjes

Van boom tot bank.© Foto waterschap

Joost Reijnders
Eemdijk

Toch aardig van die aannemer: de Dijkencombi heeft de mensen die langs de oostkant van de Eem wonen, ter hoogte van de gemeente Bunschoten, een paar bankjes cadeau gedaan.

En niet zomaar bankjes: ze zijn gemaakt uit hout van bomen die er al tientallen jaren hebben gestaan, maar die moesten wijken voor de dijkverzwaring. De Dijkencombi heeft ruim tien kilometer van de dijkverzwaring langs de Eem voor zijn rekening genomen de afgelopen twee jaar.

Voorafgaand aan de dijkverbetering zijn onder meer bij ’t Overvaren - een buurtschap iets ten zuiden van Eemdijk - bomen gekapt. De Dijkencombi heeft van de drie meeste geschikte stammen bankjes gemaakt. ,,Zo zijn ze de bewoners en gebruikers van het gebied alsnog van nut’’, zegt Toon van Mierlo, omgevingsmanager van de Dijkencombi. Eén boomstambank komt te staan bij ‘t Overvaren, tegenover de Rietboerderij. Daar begint ook het onlangs op de dijk aangelegde fietspad. Daar worden ook drie nieuwe bomen geplant. De twee andere bankjes komen bij de aansluiting van de Eemdijk op de Bisschopsweg te staan.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.