Spakenburg, IJsselmeervogels en VVZ'49 bekeren verder

Bert Jan van Oel
Hilversum

De drie regionale zaterdagclubs die dinsdagavond in de tweede ronde van de beker actief waren, zijn alle verder gekomen. Spakenburg, IJsselmeervogels en VVZ'49 wonnen, de een wat makkelijker dan de ander.

Spakenburg had op papier de sterkste tegenstander, maar schudde zondag-hoofdklasser De Zouaven makkelijk van zich af. Dominique Scholten opende de score met een treffer om te zoenen. Het was een boogbal vanaf een metertje of dertig. Kees Tol, die daarna nog een keer zou scoren, maakte de tweede voor Spakenburg en dat was ook een mooie.

Het leukste was er daarna wel vanaf. De Zouaven kwam nog even terug, maar Edwin Dekkers zorgde dat het bij rust 3-1 was. Na de pauze scoorden Kees Tol, Peter de Lange en invaller Jeremy de Graaf.

IJsselmeervogels had het karwei tegen derdeklasser DHSC al voor rust geklaard. Twee doelpunten van Thomas Verheijdt, een van Nick Kuipers (strafschop) en een poeier van Hanne Hagary betekenden voor rust al 4-0. Daar bleef het bij.

In Amsterdam versloeg VVZ het tweede elftal van JOS/Watergraafsmeer via treffers van Bjorn Frölich (2) en Jefta van den Broek, die met zijn doelpunt tien minuten voor tijd de beslissende 1-3 aantekende.

Meer nieuws uit Sport Regionaal