Politie buigt zich over kosten zoekactie na ongeval op A27

Politie buigt zich over kosten zoekactie na ongeval op A27. Foto Caspar Huurdeman

Politie buigt zich over kosten zoekactie na ongeval op A27. Foto Caspar Huurdeman

Ron Amesz
hilversum

De politie bekijkt of het mogelijk is de kosten van de onnodige zoekactie naar een vrouw na een ongeluk op de A27 te verhalen op de vrouw zelf en haar partner. Dat heeft een woordvoerder maandag gezegd. De twee zouden hebben gelogen en zitten vast.

Na het ongeluk maandagmorgen zei de man dat zijn vrouw had gereden en na het ongeluk was weggerend. Bij de zoekactie naar de vrouw werd een helikopter ingezet. Zij meldde zich later zelf op het politiebureau en zei inderdaad betrokken te zijn geweest bij het ongeluk. De politie vermoedt echter dat de man achter het stuur zat terwijl hij geen rijbewijs heeft. Verder zijn er aanwijzingen dat de vrouw niet bij het ongeluk betrokken was.

„Er zijn niet alleen veel kosten gemaakt met de zoekactie, de economische en maatschappelijke gevolgen van het ongeluk waren ook enorm”, zegt de politiewoordvoerder. Hij doelt op de urenlange afsluiting van een deel van de A27 middenin de ochtendspits.

Bij het ongeluk raakten zes mensen gewond, van wie één ernstig. De toestand van het slachtoffer is volgens de politie stabiel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.