’Beelden op Syp’ in kasteeltuin Loosdrecht

’Anna Pavord’ van Jolanda Drukker Murray.© Foto PR

Loosdrecht

’Beelden op Syp’ heet de expositie die van 18 augustus tot 30 september is te zien in de tuin van Kasteel-Musum Sypesteyn aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150.

’Een bijzondere presentatie van beelden in de historische tuin van het kasteel. Deze kunstenaars gebruiken verschillende materialen en hun beelden staan op plaatsen in de tuin die zij zelf gekozen hebben’, zo luidt de aanbeveling van Sypesteyn.

Voor Peter van den Akker vormen verhoudingen tussen mensen, verschuivingen in wereldculturen en veranderingen in techniek, architectuur, natuur en mensbeeld zijn inspiratiebronnen. Met een drieluik geeft Dorothé Arts in de kasteeltuin op eigen wijze commentaar op de relatie mens-natuur. Michiel Deylius toont abstract werk rondom het thema Huid. Voor Jolanda Drukker Murray is de mens een belangrijke inspiratiebron. Marin Hondebrink over haar werk: „Materialen die snel van staat kunnen veranderen zijn het begin van mijn proces. Als een soort chemicus ga ik te werk.” De getoonde beelden van René Vlasblom zijn sierlijke composities geïnspireerd op relaties tussen individuen.

’Beelden op Syp’ is van dinsdag tot en met zondag van half elf tot half zes te bezichtigen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.