Schuifoperatie unieke ateliers Blaricum

foto studio kastermans

Edward de Vries Lentsch
Blaricum

De Dooyewaard Stichting is aan de Schapendrift in Blaricum begonnen met de schuifoperatie van drie historische ateliers, onder andere een waar Piet Mondriaan in heeft gewerkt.

Tot en met september is het druk op het normaal zo rustige perceel. Werkmannen en -vrouwen zijn bezig met het verschuiven en restaureren van de drie oude ateliers, die rond 1900 gebouwd werden. In één geheel worden zij om de beurt naar een nieuwe plek op het perceel gereden, om te gaan functioneren als woon- en werkplek voor kunstenaars.

,,We hebben er bewust voor gekozen om de ateliers niet af te breken en op de nieuwe plek op te bouwen’’, zegt Barbara Houwers, bestuurslid van de Dooyewaard Stichting. De stichting uit Blaricum kocht in 2008 het perceel en besloot de drie ateliers hun oude functie terug te geven. ,,Wij willen cultureel-historisch erfgoed behouden, want dit is nog één van de weinige kunstenaarskoloniën uit de regio. Daarnaast willen we talent een plaats geven om in rust te kunnen werken.’’ Het hele project, inclusief aankoop grond kost vier miljoen euro.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.