Twaalf jaar cel voor moord Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

In de moordzaak op de dakloze Hasan Kirkan uit Hilversum is de 43-jarige hoofdverdachte Jan B. veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. Medeverdachten Hans P. (48) en Rini van de V. (44) zijn beiden tot 9 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Kirkan werd op 15 november 2009 met een koevoet doodgeslagen in een leegstaande loods aan de Van der Lindenlaan in Hilversum. Daarna werd het gebouw in brand gestoken.Twee weken geleden eiste de advocaat-generaal respectievelijk 15 en 13 jaar voor moord. De raadsheren van het Amsterdamse gerechtshof komen tot een lagere straf omdat zij niet moord maar doodslag bewezen achten. Het verschil is dat het drietal Kirkan niet met voorbedachte rade gedood heeft.

Alle drie de mannen ontkennen tot op de dag van vandaag de fatale klap met de koevoet te hebben gegeven. Dat was ook de reden om in hoger beroep te gaan.

Kirkan had al enige tijd ruzie met Jan B. Hij zou de vriendin van B. uitgescholden hebben voor hoer. Al in de middag van die bewuste 15e november was er bijna een vechtpartij ontstaan op de Groest. Daarop zouden de drie verdachten in café de Oude Knegt overleg hebben gehad om de man die in de loods woonde 'een lesje te leren'.

In de loods sloeg B. Kirkan zo hard met de koevoet dat deze bewusteloos raakte. Het drietal besloot toen gezamenlijk de matras van Kirkan in brand te steken, waarna het drietal zich uit de voeten maakte. Toen de politie kort daarop arriveerde, was Kirkan al overleden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.