De Bruijne financiële topman Legal & General in Hilversum

Ronald Frisart
Hilversum

Peter de Bruijne (52) is benoemd tot financieel directeur van verzekeraar Legal & General in Hilversum. Hij volgt Pieter Glas op die op 1 april met pensioen ging.

Tot nu toe werkte De Bruijne als ’global head of management reporting’ voor de wereldwijde verzekeringsactiviteiten van ING. Bij Legal & General Nederland aan het Laapersveld in Hilversum krijgt hij als financieel directeur financiën, beleggingen en ict in portefeuille. Volgens De Bruijne zullen financiële instellingen steeds vaker via het verder opvoeren van efficiëntie proberen concurrentievoordeel te behalen. Hij denkt daaraan bij Legal & General een bijdrage te kunnen leveren via verdere digitalisering.

Bij Legal & General in Hilversum werken ruim 180 mensen (fte). Vorig jaar realiseerden zij een omzet van 280 miljoen euro en een nettowinst van 21 miljoen. Eind vorig jaar bedroeg de solvabiliteit (het weerstandsvermogen voor slechte tijden) 256 procent. De verzekeraar heeft dus 2,5 keer zoveel reserves als minimaal vereist in deze sector.

Legal & General in Hilversum is een dochter van de in Londen gevestigde multinational Legal & General Group.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.