Lelijke loods nu mooiste van Hilversumse buurtje

Lelijke loods nu mooiste van Hilversumse buurtje. Foto Studio Kastermans

Lelijke loods nu mooiste van Hilversumse buurtje. Foto Studio Kastermans

Redacteur Hilversum
hilversum

De onooglijke loods die bij de metamorfose van het gebied Laanstraat-Kruissteeg tot historisch Hilversums buurtje ongegeneerd zichzelf bleef, is alsnog onder handen genomen en omgetoverd tot ’helemaal van nu’ woonhuis/werkplek.

Met zoveel succes, dat bewoners Paul en Joyce Cupido en hun zoontje zaterdag de Hilversum, Pas Op! Trofee 2013 in ontvangst mochten nemen.Van die happening maakten de Cupido’s handig gebruik door meteen een soort housewarming te geven. Uiteraard kreeg wie dat wilde een rondleiding. En ontdekte zo op de bovenverdieping de geluidsdichte studio van zzp’er Cupido. En beneden, achter de riante keuken/woonkamer (met steigerhouten tafel van vijf strekkende meter en horeca-kwaliteit inrichting), de slaapkamer met inloopdouche en -toilet. ,,We houden niet van deuren.’’ Een tuinhuis in de woonkamer is speelhok en kinderslaapkamer ineen.

Uiteraard zijn de overwegingen van Hilversum, Pas Op! bloedserieus. Het juryrapport van de stichting die elk jaar een naar Hilversumse historische maatstaven fantastische gerestaureerd pand eert, roemt ’het gevoel voor historie, verhoudingen en kleur’ van de familie Cupido. Die heeft ’een woning gecreëerd die een aanwinst is voor de omliggende historische bebouwing’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.