Eemdijk verslikt zich net niet in onbekend Dronten

Eemdijk viert de 2-0 van Argjend Selimi tegen Dronten.© Foto Studio Kastermans

Stijn Keuris
Hoofdklasse zaterdag

Eemdijk mocht het nieuwe seizoen openen tegen een onbekende tegenstander. Tegen ASV Dronten, vorig jaar nummer vijf in de eerste klasse en via de nacompetitie gepromoveerd, werd vooraf gedacht dat het wel eens een makkelijk middagje kon worden. Dat viel tegen, de ’groenen’ hadden hun handen vol aan de promovendus (4-3).

Misschien was het voor de Drontenaren even wennen aan het niveau, want binnen zeven minuten stond het al 2-0 voor Eemdijk. Eerst scoorde Jasper Bolland, waarna hij met een geplaatste kopbal Argjend Selimi in stelling bracht. Ook waren er meer dan genoeg kansen om de wedstrijd al in het slot te gooien, maar die werden allemaal om zeep geholpen. Pas na een half uur spelen liet Dronten wat zien, maar doelman Gerben Ruizendaal was nog niet in slaap gevallen en tikte een goed schot knap uit zijn goal. Vlak voor rust kreeg Selimi een prima kans om zijn ploeg met drie goals verschil te laten rusten, opnieuw werd er geen gebruik van gemaakt.

In de rust maakte niemand zich zorgen op sportpark De Vinken. Maar zes minuten na de hervatting stond het ineens 2-1. Met wat pech tikte verdediger Zeger Beukers de bal in zijn eigen goal. Nog steeds was er weinig aan de hand. Zeker toen invaller Klaas Bout met een mooie actie er 3-1 van maakte, leek het dan toch echt beslist. Daar dacht Dronten anders over. Invaller Henry Huijsmans zag de Eemdijkse keeper te ver voor zijn goal staan en lobde de bal buiten de zestien prachtig over hem heen. Toen Jan Pieter Hartog ook nog eens een penalty veroorzaakte was de paniek compleet. Jodi de Boer faalde niet en zo stond het, met nog twintig minuten te spelen, ineens weer gelijk. Eemdijk herpakte zich, miste weer een handvol kansen, maar kreeg de bal er uiteindelijk toch in. Klaas Bout ontpopte zich tot man van de wedstrijd. Nu had hij twee pogingen nodig om het net te vinden, maar hij scoorde in tegenstelling tot veel van zijn teamgenoten wel. Coach Ulrich Landvreugd vond het mooi geweest en gooide de boel dicht, maar uit een rommelige situatie werd het diep in blessuretijd nog bijna gelijk. Dronten kreeg nog twee kansen, die allebei werden gemist. Daardoor kwam Eemdijk met de schrik vrij.

,,Maar we hadden het natuurlijk veel eerder moeten beslissen”, zei Landvreugd. ,,Voor rust eigenlijk al. Na de 3-1 dacht ik wel dat het gebeurd was, maar een minuut later was het weer 3-2. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar we kunnen het onszelf wel aanrekenen dat het zo spannend is geworden. Zoveel hebben zij niet gecreëerd, het waren vooral foutjes van ons.” Landvreugd was behalve kritisch ook opgelucht. ,,We moeten hier natuurlijk van leren, maar het is wel prettig dat we dat kunnen doen met drie punten op zak. Al met al was het een verdiende overwinning.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal