Handen op elkaar voor opknappen plein Nederhorst den Berg

Ronald Frisart
Nederhorst den Berg

Eindelijk kan binnenkort een begin worden gemaakt met het opknappen van het dorpsplein (straks Willie Dasplein) in Nederhorst den Berg. De hele raadscommissie ruimte en economie was woensdagavond blij met het voorstel van het college om voor de allereerste fase 9.650 euro beschikbaar te stellen.

Over het burgerinitiatief om de in 2014 op 63-jarige leeftijd overleden Willie Das op het plein te eren, is heel wat gesteggeld. Maar dat is tot opluchting van de raadscommissie nu voorbij. De muziektent kan worden voorzien van een aan Willie Das gewijde windvaan, er kan een bank worden geplaatst en er kan geld aan groen worden besteed. De kosten zijn beperkt omdat de dorpsgemeenschap zelf ook de handen uit de mouwen steekt en financieel bijdraagt.

Het is de bedoeling dat de uitvoering in november ter hand wordt genomen, zodat de eerste fase klaar is vóór 2 december. Op die datum, twee jaar geleden de sterfdag van Willie Das, willen de initiatiefnemers op het plein hun markante dorpsgenote herdenken. Alette Zandbergen (De Lokale Partij) stelde in de raadscommissie dat het werk ’2 december ab-sol-luut klaar moet zijn, dat is heel belangrijk’. ,,Een overbodige oproep’’, meende wethouder Theo Reijn. ,,Het ís 2 december klaar.’’

Vrijwel alle fractie zwaaiden lof toe aan de Bergse vrijwilligers die, ondanks tegenslagen, hebben volgehouden en nu resultaat boeken. Mario Wouters (D66) zei het wel ’te betreuren dat het plein nog steeds niet Willie Dasplein heet’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.