Honkballers HCAW simpel langs DSS

Alex van Vogelpoel
Haarlem

HCAW heeft zich verzekerd van de vijfde plaats in de hoofdklasse, waardoor de Bussumse honkballers volgende week aan de degradatiegroep beginnen met zes punten voorsprong op de hekkensluiter. Dit is vermoedelijk DSS, dat donderdag met 2-12 in acht innings werd verslagen.

De spelersgroep van DSS was nog wel op scherp gezet. Hoofdcoach Lennart Stut vertrok en hij werd opgevolgd door bekende HCAW-gezichten. Nick Stuifbergen speelde dertien jaar in de hoofdklasse, waaronder voor de Bussumers. De gewezen pitcher van Oranje deed de rookies van DSS en krijgt een opvallende assistent: Ivan Rodriguez. De Venezolaan was tot twee jaar geleden coach van HCAW, om naar Duitsland te verkassen. Daar werd hij dit seizoen ontslagen.

Met het nieuwe duo in de dug-out begon DSS sterk, de Haarlemmers kwamen op 2-1. In de derde inning sloeg HCAW toe. Na de vrije loop voor Roelie Henrique volgden rake klappen van Rowin van Hoek, Kevin Nieveld en Kevin Weijgertse (2-3). Dankzij een wilde worp kreeg HCAW twee punten cadeau (2-5). Startend werper Timo van Lingen kon inrukken, veel hielp het niet. Vijf honkslagen en vier runs later (2-9) was ook Gijs Timmer vertrokken. Er druppelden nog drie runs bij.

Meer nieuws uit Sport Regionaal