United zoekt it’ers met United-dna

Een kijkje nemen bij United kan op de open dag op 7 april.© Alex van Knippenberg

Bas Nieuwenhuijsenwww.spreekbuis.nl
Hilversum

Facilitair bedrijf United is altijd op zoek naar nieuw talent. Op 7 april houdt het Hilversumse bedrijf op het mediapark voor het eerst een open dag. Manager Dick Sevinga: „Heb je het United-dna, dan laten we je niet lopen.”

Volgens Sevinga is er momenteel wel sprake van een heuse ’war for talent’ in de mediasector. „We zoeken jong talent. Dat kunnen mensen zijn die nu een opleiding volgen of net hebben afgerond, maar je bent ook welkom als je al werkervaring hebt opgebouwd. Wij zijn met name geïnteresseerd in mensen met een it en/of av-achtergrond, zoals softwarespecialisten. Die zijn moeilijk te vinden nu, want de hele arbeidsmarkt is ernaar op zoek.”

Een open dag bij een facilitair bedrijf in de mediasector biedt een kans om zelf aan de slag te gaan met verschillende kanten van het proces bij United, dat sinds een aantal jaren in het voormalige Muziekpaviljoen op het mediapark is gehuisvest. „Ze kunnen van alles doen voor én achter de camera”, aldus Sevinga, „Er is die dag ook een livestream met interviews met medewerkers en mensen uit het vak. Deze stream is te volgen op onze website, op Facebook en onder meer op een groot scherm voor ons pand. We zetten een grote reportagewagen neer, de OB 14, een vlaggenschip van United. Die vormt het hart waar alle signalen bij elkaar komen. Er staat ook een satellietwagen die een testverbinding maakt, er wordt gemonteerd en ga zo maar door.”

United heeft een eigen leerbedrijf, United College, geleid door Kevin van den Berg. „Daarin werken we samen met het ROC”, vertelt hij, „dus wij kunnen volop stagiaires werven die dag. Veel scholen en opleidingen uit het hele land zijn betrokken. Zij hebben grote behoefte aan bedrijven die hun deuren open zetten voor nieuwe talenten op de arbeidsmarkt.’’ Van den Berg presenteert de livestream met diverse interviews met onder meer regisseur Jos Budie en wethouder Wimar Jaeger.

„Het doel van de dag is te zien of mensen het ’United-dna’ hebben”, zegt Van den Berg. „Ben je leergierig, klantgericht, heb je passie voor het werk en de technologie, pas je in het team en sluit de functie gevoelsmatig goed bij je aan, dan heb je het United-dna.” Sevinga: „Veel functies bij ons zijn relatief onbekend. Op de open dag mogen ze alles proberen om te voelen of het bij ze past en of ze aansluiten bij de cultuur hier. United heeft een informele sfeer en er wordt veel gereisd, onregelmatig gewerkt. Soms ben je wekenlang weg, bijvoorbeeld voor producties zoals ’Expeditie Robinson’ of de Olympische Spelen.”

Aanmelden is nog mogelijk via www.united4all.nl/dna.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.