Wachten op idee voor Molenaarskamer

De Windhond

Hans van Keken
Soest

Soester Gerard de Beer, bij veel Soesters bekend als Boelie, is de nieuwe eigenaar van de molenaarskamer van molen De Windhond op de Eng.

De Beer heeft de ruimte waar een maatschappelijke- en horecabestemming op zit, gekocht bij de faillissementsveiling. De molenaarskamer was eigendom van Soester bouwer Ad van de Grift, die mede aan de basis stond van de bouw van de molen. De accommodatie, waar bijeenkomsten en feestjes gehouden werden, ging eerder dit jaar failliet.

Lid

De Soester is vrijdag officieel eigenaar geworden, hij heeft de sleutel en heeft ook al een gesprek gehad met de gemeente, omdat er sprake is van een erfpachtconstructie. ,,Daar waren ze blij dat in elk geval iemand uit Soest de boel heeft gekocht”, legt De Beer uit.

Hij was zelf ook vanaf het begin lid van de Club van 100 van de molen. ,,Ik heb wat met dat ding ja.” Hij legt uit voor zijn beroep zeker niet in het onroerend goed te zitten. ,,Ik heb een achtergrond als eigenaar van een bedrijf in hydraulische apparatuur. Ben gepensioneerd. En beleg in panden samen met mijn zoon als een soort hobby. Niet alleen in Soest hoor, al heb ik daar ook het voormalige postkantoor gekocht (zit nu Arthur en Willemijn in, red.).”

Pannenkoeken

De Beer weet nog niet wat hij precies gaat doen met de molenaarskamer. Zelf gaat hij er in elk geval niet ondernemen. ,,Ik ben al benaderd door mensen, maar ga eerst eens even om de tafel met het bestuur van de molen. Het moet wel een win-win situatie worden. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat er best wel wat interesse voor zal zijn. Misschien zijn pannenkoeken wel wat voor de molen hier. Of een bistro.”

Wat hij heeft betaald voor de molenaarskamer wil De Beer niet zeggen. ,,Ik had blijkbaar het hoogste bedrag geboden. Het is bij zo’n object inderdaad wel een beetje wat de gek ervoor geeft ja. Ik las erover, en dacht, ach laat ik eens een bod doen. Het is heel wat anders dan een flatje of een bedrijfspand he.”

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.