Monsterscore voedselbankactie Jumbo

Score supermarktactie: 61 kratten.

Score supermarktactie: 61 kratten.

Annemarie de Jong
Hilversum

Maar liefst 61 kratten met producten en een gevulde collectebus zijn zaterdag ingezameld bij Jumbo Hilversum aan de Larenseweg. Allemaal voor de Voedselbank Gooi en Vechtstreek.

Bij de supermarktactie kochten klanten artikelen voor de voedselbank. Vrijwilligers namen afgerekende producten in ontvangst. ,,Klanten reageerden positief: ’Geweldig dat jullie hier staan om ons wat extra boodschappen te laten doen’. De voedselbank leeft onder Hilversummers”, vertelt een vrijwilliger.

Tonijn

In een schap midden in de winkel stonden koffie, olie en tonijn, soep en groente in blik. Sommige klanten doneerden andere producten. ,,Zolang het maar houdbaar was. Mensen die vergaten iets te kopen deden geld in de collectebus.” Ondanks het lenteweer, offerden twintig vrijwilligers met liefde - een deel van - hun middag op. ,,Lekker koel binnen”, zegt de vrijwilliger. ,,Een voorbijganger trakteerde op ijs.”

Shoppers

De artikelen worden verdeeld over de uitgiftepunten. Bij het uitgiftepunt aan de Hilversumse Oosterengweg 44 zijn boodschappentassen en shoppers ’heel erg welkom’.

Lees ook: Voedselbankactie in Jumbo Larenseweg

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.