Terugkeer kinderfontein op Baarnse Brink kost 35 mille

Jetty Claus
Baarn

Na het megasucces van de gratis proef vorige zomer is het nog onzeker of de kinderfontein PlayFountain terugkeert op de Baarnse Brink. Hobbel kan zijn dat er dit jaar een flink prijskaartje aan hangt. ,,De huur is 35 mille per maand'', meldt de woordvoerster van IceWorld. Uitvinder en Baarns ondernemer Wim Hoeks gaf vorig jaar de lokale gemeenschap dit ’cadeautje’, omdat hij de mobiele waterpret in de buurt wilde testen.

Het bedrijf IceWorld heeft al contact gehad op het gemeentehuis. Volgens de ambtenaren is er echter nog geen ’officiële aanvraag’ binnengekomen. Pas daarna zal het nieuwe college zich erover buigen.

IceWorld heeft zes installaties in productie. ,,Een deel wordt verhuurd aan het buitenland. Zo komt er een bij Paris Plage, een strand aan de Seine in Parijse hoofdstad. Ook in Duitsland is er interesse. Ik weet niet of mijn baas een PlayFountain heeft gereserveerd voor Baarn. Het is natuurlijk wel wie het eerst komt, het eerst maalt’’, aldus een woordvoerster. Het Baarnse bedrijf dat deze week verhuisde naar het Weteringpad in Soest heeft ook die gemeente een aanbod gedaan. Soest heeft het om financiële reden afgeslagen.

Onderneemster Vivienne Beijer van Dorsthuys Demmers aan de Brink in Baarn zou het ’wereldgaaf’ vinden om weer een speelfontein voor de deur te krijgen.

,,Het levert lachende gezichten op mijn terras op. De mama’s blijven er wel bij staan.’’

Zij zou best willen sponsoren, maar met drie horecaondernemers op de Brink 35 mille ophoesten, vindt zij te gortig. ,,Ik heb geen zin om de hoofdprijs te betalen, maar ik zeg geen nee tegen een bijdrage. Je moet je afvragen wie er het meeste plezier van heeft? De jeugd dus.

IceWorld stelt voor om aan crowdfunding te doen of entree te vragen. Hoe dat dan moet, heeft het bedrijf nog niet paraat. ,,We hebben nog geen infrastructuur als een kassa in ons pakket.’’

Beijer vraagt zich af of met een toegangsprijs niet een ’stukje charme’ wegvalt. ,,Al is een euro toch geen probleem. Moet je dan met een polsbandje werken of gaat er een hek omheen?’’, aldus Beijer.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.