Arena Games in Hilversum mooie test voor NK

Melissa Boekelman en Nadine Broersen bij de Gouden Spike, enkele weken geleden. Beiden zijn er in Hilversum ook.

Nico Vink
Hilversum

De 21ste editie van de Klaverblad Arena Games op het sportpark in Hilversum geeft veel Nederlandse atleten de gelegenheid om zich zondag te testen voor het NK atletiek, een week later in Utrecht.

Tevens is wedstrijd in Hilversum voor de topatleten één van de laatste mogelijkheden om zich te kwalificeren voor het WK atletiek in Londen. Meerkampsters Nadine Broersen en Anouk Vetter, die zich al voor het WK hebben geplaatst, komen bij de Arena Games van de GAC uit op de onderdelen 100 meter horden, kogelstoten en verspringen. WK-ganger Pieter Braun zal in Hilversum kogelstoten en speerwerpen.

De werponderdelen zijn sowieso sterk bezet met onder anderen Denzel Comenentia, die dit jaar al 20.33 meter wist te stoten en Patrick Cronie, die een persoonlijk record heeft van 19.55 meter. Bij de vrouwen is Melissa Boekelman de grote favoriet. Ze stootte de kogel al eens over de 18 meter. Erik Cadee en Stephan Dekker zijn bij het discuswerpen de concurrenten van de Jamaicaan Chad Wright. Nederlands kampioene discuswerpen Corinne Nugter gaat op zoek naar een pr.

Bij het polsstokhoogspringen komen Rutger Koppelaar en Femke Pluim in actie. Fabian Florant is de grote favoriet bij het hink-stap-springen. In 2013 sprong hij bij de Arena Games een Nederlands record (16.67 meter). Dat heeft hij inmiddels aangescherpt tot 16.92. Voor de sprintnummers (100 en 400 meter) heeft de organisatie een aantal snelle Afrikaanse en Jamaicaanse lopers weten aan te trekken. Het zal best hard gaan.

Ook veel GAC-atleten doen mee aan deze wedstrijden op hun eigen baan. Evelien Hooijman, die dit seizoen al meerdere pr’s gelopen heeft op de 400 en 800 meter, hoopt op de 400 nog weer wat sneller te kunnen. Sanne Eekel is na jarenlang getob met blessures eindelijk weer fit en in vorm en staat ambitieus aan de start bij het polshoog en verspringen. Het clubrecord polsstokhoogspringen van GAC staat op 3.50 meter en het is haar doel die grens te doorbreken.

Lianne Bruins, die niet tevreden is over haar seizoen tot nu toe, komt in actie bij het discuswerpen en kogelstoten. De Arena Games worden een mooie testwedstrijd voor het NK in Utrecht. Daar is het doel om een finaleplaats te behalen met discus.

Bruins’ clubgenoten Annemarie Post, Justine Fleming, Mette Oosterink, Suzet Doornheim en Jolente Bleijs komen op de sprint en middellange afstanden uit, Moniek Stijvers (kogelstoten) en Brigitte van de Kamp-Linnebank bij het polsstokhoogspringen.

Roman Monte gaat alles in het werk stellen om zijn club- en persoonlijk record scherper te stellen bij het polsstokhoog. Paul Groen is in supervorm dit seizoen op 110 meter horden en verspringen, en dat komt mooi uit vlak voor het NK. David Vonk (800 meter), Gabriël Cornelissen (100 meter) en Pepijn Jansen (400 meter) zijn andere GAC’ers die mogelijk de aandacht zullen opeisen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal