Geen extra onderzoek naar overval van Loenense (93) nodig

Hanneke Slotboom
Loenen aan de Vecht

Er is geen extra onderzoek meer nodig in de zaak tegen de twee mannen die worden verdacht van de overval op een 93-jarige Loenense in haar woonboot in november vorig jaar. Dat bleek donderdag tijdens een regiezitting in de zaak.

Op 21 november 2016 overliep de hoogbejaarde vrouw twee mannen die haar woonboot aan de Vreelandseweg waren binnengedrongen. De twee zouden haar daarop met een stok hebben bedreigd, haar hebben uitgemaakt voor „oude rothoer” en haar hebben opgedragen weer in bed te gaan liggen. Ook dwongen ze de vrouw haar pincode aan hen te vertellen.

Bankpas

Met behulp van die code en de bankpas die ze buitmaakten pinden de twee diezelfde avond nog 1250 euro bij geldautomaten in Weesp en Diemen. Daarnaast namen ze onder meer een sieradendoos mee van de boot.

Nadat in een opsporingsprogramma op tv aandacht was besteed aan de zaak, kwamen tips binnen over de overvallers. De 24-jarige Hilversummer Sem W. heeft inmiddels zijn aandeel in de overval bekend.

Hoewel hij in eerste instantie weigerde de naam van zijn mededader te noemen, naar eigen zeggen uit angst, liet hij volgens rechtbankvoorzitter G. Perrick tijdens een eerdere zitting „terloops” toch de naam vallen van de 42-jarige Ramon K. uit Loenen.

Volgens W. was K. degene die verantwoordelijk was voor het geweld tijdens de overval. Maar K. ontkent dat hij daarbij betrokken was. Wel erkende hij dat hij de eigenaar is van een flinke hoeveelheid wapens, waaronder mitrailleurs, boksbeugels en een nepvuurwapen die onder meer in zijn woning werden gevonden.

Alarmrevolver

Ook bij W. werden een geweer, een alarmrevolver en munitie gevonden. Donderdag bleek dat een excuusbrief die W. in mei schreef aan het slachtoffer nog niet bij haar is bezorgd, omdat de officier van justitie nog niet had uitgezocht of de vrouw daar prijs op stelde.

De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt plaats op 5 september. Tot die tijd blijven beide verdachten in voorlopige hechtenis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.