Aanpak lastige Gooise overwegen 'dichtbij'

Redacteur Hilversum
Hilversum

De regio Gooi en Vechtstreek is nog nooit zo dichtbij een oplossing voor de drukste en gevaarlijkste spoorwegovergangen geweest als nu. Dat stelt de Hilversumse wethouder Erik Boog, die zich in eigen gemeente sterk maakt voor de zogenoemde kleine spoorbomen. Minstens zo lastig is de overweg bij station Naarden-Bussum.

De eerste twintig miljoen euro is al binnen, meldt Boog. ,,Het mooie is dat dit geld mag worden gebruikt als cofinanciering voor de aanpak van overwegen.’’ De rest van het geld moet van het Rijk komen.

Het wachten is nu op duidelijkheid over de landelijke aanpak van gevaarlijke overwegen. De staatssecretaris van infrastructuur en milieu komt rond 1 november met een ranglijst. Nagenoeg zeker is volgens wethouder Boog dat zowel de kleine spoorbomen in Hilversum als het knelpunt in Naarden-Bussum in de top 10 staan. Dat betekent dat er snel ingegrepen kan worden, met subsidie van het Rijk. Er is landelijk 300 miljoen euro gereserveerd voor linke overwegen.

Voor Hilversum is achter de schermen al druk nagedacht over de mogelijkheden. Het helemaal opheffen van de overweg Schoolstraat/Hoge Larenseweg in combinatie met verbreding van de Beatrixtunnel is een optie.

De ChristenUnie in Hilversum en Bussum gaat het nog niet snel genoeg. De partij komt binnenkort in beide gemeenteraden met een motie om de staatssecretaris een brandbrief te sturen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.