Van de Laar grossierde in hits

Fokke Zaagsma
Amsterdam

De in 1981 vermoorde Bart van de Laar was in de Benelux de directeur van het platenlabel Carrere Records, genoemd naar de Fransman Claude Carrere. De platenbaas werkte samen met Babe, Luv’, Benny Neyman, Corry Konings en Lenny Kuhr.

Voor Lenny Kuhr schreef Van de Laar het nummer Visite, waarmee ze een enorme hit te pakken had. Van de Laar claimde eveneens de tekst van het songfestivalliedje Het is een wonder te hebben geschreven.

Hiermee behaalde Linda Williams in april 1981 de negende plaats op het Eurovisiesongfestival in Dublin. Na afloop ontstond er een rel over de vraag of Van de Laar wel werkelijk de auteur was.

Op 10 november 1981 werd Bart van de Laar neergeschoten in zijn Hilversumse villa. Hij werd op de keukenvloer gevonden met een kogel door zijn hoofd. Drie dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.

De moord op de flamboyante platenbaas was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld. Alles wijst erop dat Martien Hunnik onterecht heeft vastgezeten voor doodslag op de platenproducer.

Hunnik bracht bijna acht jaar in de cel en onder behandeling door. De Hoge Raad besliste dinsdag dat de zaak moet worden herzien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.