’Last minute’ asfaltklussen in Hilversum

Eerdere asfaltklus in Hilversum.© archieffoto Studio Kastermans

Van onze verslaggever
Hilversum

Op de Neuweg en de Loosdrechtseweg in Hilversum worden maandag ’last minute’ asfalteringsklussen uitgevoerd. Dit betekent flink wat verkeershinder, omdat het in beide gevallen gaat om drukke routes.

De gemeente was vergeten de klussen tijdig aan te kondigen via de gebruikelijke kanalen. Het gaat bij de Neuweg om het gedeelte tussen Koningstraat en Gijsbrecht van Amstelstraat. Werklui zijn daar maandag tussen tien en vier uur overdag doende. Verkeer wordt omgeleid.

Tankstation

Op de Loosdrechtseweg krijgt het gedeelte tussen het Esso-tankstation (ter hoogte van de Couperusweg) en de BP (bij de Bodemanstraat) een nieuwe ’deklaag’. Asfaltdraaiers zijn er maandagavond actief tussen zes en uiterlijk elf uur.

Beide buurten worden vrijdagavond ’opgeschrikt’ door nagenoeg onaangekondigd freeswerk. Na het verwijderen van de oude toplaag worden beide wegen weer opengesteld tot de werkzaamheden maandag worden hervat.

Vervanging is nodig omdat beide weggedeelten zijn versleten. Asfalt heeft een beperkte levensduur, licht de gemeente toe.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.