Gedeputeerden: Kans op extra veld Kocherbos miniem

Muiderberg

Het is vrijwel uitgesloten dat de provincie mee gaat werken aan een extra hockeyveld in het Kocherbos. Dat stelde Rob Meerhof, gedeputeerde sport en landelijk gebied, zondagmiddag in Muiderberg.

De reden die de PvdA'er Meerhof hiervoor geeft, is dat het bos in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) ligt. Weliswaar heeft het huidige kabinet niet meer zoveel boodschap aan de EHS, maar het is de vraag of dat al direct effect heeft voor de hockeyers in Muiderberg.

Meerhof, die samen met gedeputeerde Laila Driessen (VVD) een bezoek aan alle mogelijke locaties voor de extra hockeyvelden bracht, vindt dat de club op safe moet spelen. De gedeputeerden achten het realiseren van extra velden op de weilanden tussen Muiderberg en de 6 (locatie Muiderberg-Oost in de volksmond) en de weilanden ten oosten van Mariahoeve in Muiden (Muiden-Oost) meer kansrijk. Zij verwachten dat de velden er in augustus 2011 kunnen liggen, ,,mits gekozen wordt voor een toekomstbestendige oplossing, die goed onderbouwd wordt in structuurvisies en die rekening houdt met een hoogwaardige inpassing in het fraaie landschap''.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.