Huizen spartelt lang tegen in duel met DFS

Erik Assink lag 24 uur ter observatie in ziekenhuis, maar maandag staat hij weer op het trainingsveld.© STUDIO KASTERMANS

Van onze sportredactie
Opheusden

Huizen knokte zich in Opheusden terug van een 2-0-achterstand, maar in de tweede helft besliste DFS het duel toch in zijn voordeel. De bezoekers stapten na negentig minuten met een 4-2-nederlaag van het veld.

Erik Assink ontbrak bij Huizen op de bank. De trainer was ’s ochtends met frisse tegenzin in het ziekenhuis opgenomen met druk op de borst en een verhoogde hartslag. Na een nacht aan de monitor en pillen tegen een hoge bloeddruk mocht hij van de cardioloog zondagmiddag naar huis. Assink staat, zo kondigde hij zelf aan, vanavond weer op het trainingsveld.

Na een sterke beginfase nam DFS al vroeg een voorsprong van twee goals. „Wij hielpen DFS eigenlijk”, vond assistent Bert Brons die de honneurs waarnam voor Assink. „Wij waren niet scherp genoeg. DFS heeft veel ervaring en loert echt op fouten van een tegenstander.”

Huizen maakte er weer een wedstrijd van via Hidde van der Veldt en Murat Önal. „Dat was bewonderenswaardig. Eigenlijk had niemand er rekening mee gehouden dat wij ons zouden terugknokken. De goals waren echter verdiend, want wij bleven voetballen ondanks de achterstand. Dat is te prijzen”, aldus Brons.

Na de thee werd het krachtsverschil tussen beide ploegen beter zichtbaar. DFS nam de leiding - mede door de wind dwarrelde een schot van een meter of 25 het doel van Huizen in. Quincy van Waveren had daarna de 3-3 op zijn schoen, maar hij faalde oog-in-oog met de doelman van DFS. Daarna besliste de thuisploeg het duel door de 4-2 aan te tekenen. „DFS voetbalde de tweede helft makkelijker dan wij. Eerlijkheidshalve moeten wij toegeven dat de nederlaag uiteindelijk wel verdiend is. Maar als je terugkomt tot 2-2 hoop je misschien nog een puntje mee te smokkelen naar huis. Dat mocht niet zo zijn”, zei Brons.

Huizen speelt volgende week een inhaalwedstrijd tegen SDCP. In Putter kan Huizen bij winst stigen van vijftien naar dertien in de hoofdklasse B.

Meer nieuws uit Sport Regionaal