Eén Feyenoordfan met losse handjes nog zoek

De recherche kent de identiteit van één verdachte nog steeds niet.© Politie

Henk Runhaar
Hilversum

De politie was in februari te vroeg met de conclusie dat de ernstige mishandeling van een Ajax-fan in station Hilversum was opgelost. Een van de agressieve Feyenoordaanhangers die daarvoor verantwoordelijk zijn, is toch nog steeds niet boven water.

De mishandeling vond plaats op 8 mei 2016, de dag dat Ajax de titel verspeelde tegen De Graafschap. Op weg naar huis na de wedstrijd stapte het 26-jarige slachtoffer uit Assen in Hilversum uit de trein om wat te eten te halen bij de AH to go.

In de stationshal stuitte hij op de groep van zeker tien Feyenoorders, waarvan er zes hem uit het niets te lijf gingen. De Ajacied liep onder meer een gebroken oogkas en een gebroken neus op. In de maand na de mishandeling werd een toen 28-jarige verdachte uit Hilversum opgepakt, hij weigerde zijn mededaders te verlinken.

Na herbeoordeling van de zaak toonde de politie vorige maand zeer herkenbare beelden van de resterende vijf verdachten, twee vrouwen en drie mannen. Nog geen etmaal later meldde de politie dat zij zich alle vijf hadden gemeld. Dat blijkt dus niet te kloppen. Een van de mannen is nog steeds niet achterhaald. Beelden van hem zijn deze week opnieuw door de politie gepubliceerd.

De andere vier hebben inmiddels een afspraak met de recherche om te worden verhoord. Het gaat om verdachten uit Hilversum en Zwolle, in leeftijd variërend van 30 tot 52 jaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.