Pinpasfraudeur in Baarn opgepakt

Leander Mascini
Baarn

Een man is afgelopen maandag aangehouden in Baarn omdat hij pinpasfraude zou hebben gepleegd. Dat meldt de politie donderdag. De man steelt nieuwe passen en codes en neemt dan grote sommen geld op.

Een van de slachtoffers was een 36-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg. Ze vraagt donderdag 14 augustus 2014 een nieuwe pas aan bij haar bank. Zij zou de pas, pincode en activeringscode diezelfde week op verschillende dagen krijgen per post.

Maar de vrouw ontvangt die week helemaal niets. Op donderdag 28 augustus is de vrouw aan het internetbankieren en krijgt ze de melding dat haar oude bankpas ongeldig is.

Dan blijkt dat er fraude is gepleegd en dat er in een paar dagen tijd meer dan 20.000 euro is opgenomen. Dat gebeurde bij automaten in Soest, Bussum, Bunschoten, Amersfoort en De Bilt.

Een week eerder, op woensdag 20 augustus 2014 is een 31-jarige man uit Baarn aan het internetbankieren. Dan blijkt dat op naam van zijn dochtertje een nieuwe pas is aangevraagd. Ook hier zijn de pas, pincode en activeringscode verstuurd en onderschept.

Het 5-jarige meisje blijkt door de oplichters van 950 euro te zijn bestolen. Er is gepind bij automaten in Baarn, Leimuiden, Utrecht en Wijk bij Duurstede.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.