Schreeuwer moet flat Hilversum uit

Foto HDC Media/Hans van Weel

Foto HDC Media/Hans van Weel© Foto: Holland Media Combinatie/Hans van Weel

Redacteur Hilversum
hilversum

Een bewoner die al jaren ernstige overlast veroorzaakt in een flat aan de Bonifaciuslaan in de Hilversumse wijk Kerkelanden moet zijn huis uit. Verhuurder ASR start een procedure bij de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden.

Dat werd tijd, vinden omwonenden. De man wordt omschreven als dommekracht die zich voortdurend een stuk in zijn kraag zuipt en het dan op een schreeuwen zet. Vaak in het holst van de nacht en ook op zijn balkon. Ook zet hij zijn muziek regelmatig knetterhard.

Een buurman: ,,Hij hoort niet in een gewone flat. Hij heeft geen meubilair, slaapt op een matras op de grond. Komt alleen het huis uit om bier te halen. Niemand durft met hem in de lift. Ook is het al eens gebeurd dat hij wateroverlast veroorzaakte, doordat hij zijn bad liet overstromen. Dat lag vol bierflesjes, die wilde hij koelen.’’

De politie krijgt al jaren meldingen over deze typische ’zorgmijder’. In een poging de zaak op te lossen, is de wijkagent meegegaan met een vertegenwoordiger van de bewoners om ASR van de ernst van de situatie te overtuigen. Daarna bleef het maanden stil, maar nu lijkt er dus toch schot in de zaak te komen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.