’Laffe dief’ toont na jaren berouw voor niet bezorgen kranten: excuusbrief met 400 euro

De anonieme brief en het geld.

Peter Schat
Hilversum

Jaren geleden stopte de bezorger de huis-aan-huisbladen niet bij lezers in de bus, maar in de papiercontainer. Nu heeft hij berouw en stuurt hij met een anonieme brief 400 euro naar de redactie.

De schrijver, die slechts ondertekende met ’Een laffe dief’, heeft ’grote spijt’ dat hij De Gooi en Eembode indertijd niet op de bestemde plekken heeft bezorgd. ’Ik schaam me hiervoor diep. Daarom wil ik het geld dat ik hiermee - zo ongeveer - verdiend heb graag terugbetalen.’ Het betreft het weekblad dat indertijd door de uitgever van deze krant in Hilversum en Bussum werd uitgebracht. De ’laffe dief’ schrijft te hopen dat er een geschikte bestemming voor het geld gevonden wordt.

Die weet hoofdredacteur Hugo Schneider wel, maar hij is vooral blij verrast door de brief van de bezorger: „Ik vind het bijna ontroerend, dat hij zo veel berouw toont voor zijn ’zonde’. Wat ontzettend sportief van hem om dit bedrag terug te geven, zodat de krant er een goed doel blij mee kan maken. Als hij dat niet had gedaan, had er verder geen haan naar gekraaid.”

Video hieronder start na het afspelen reclame.

Het geld komt ten goede aan de voedselbank in Hilversum. Henske Jakobs van de Voedselbank Gooi & Omstreken werd rond de jaarwisseling door lezers van de krant verkozen tot ’De Gooi- en Eemlander van 2017’ en ontving toen ook al een donatie. Dat ze vrijdag weer 400 euro kreeg was voor haar ’de verrassing van het jaar’. Omdat de gift haar overviel wist ze á la minute geen bestemming. „Van het geld van jullie prijs hebben we de vorige keer eieren gekocht. De zomer staat voor de deur maar we hebben nu nauwelijks groente en fruit. Mogelijk gaan we het in die richting zoeken.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.