Eindelijk af van die pauperplek Molenschot

Jetty Claus
Soest

Voorzitter Peter Smeets van de bewonersvereniging Molenstraat noemt het een ’leuk plan, behoorlijk ruim opgezet en met veel aandacht voor groen’.

,,Het is slim van projectontwikkelaar Vazet om de omwonenden erbij te betrekken. In de buurt zitten vaak lastige elementen, die voor vertraging kunnen zorgen.’’ Zo’n zeventig Soesters hebben maandag de informatieavond bezocht. In de zaal klonk het regelmatig ’Daar willen we wel wonen’. Na een bestemmingsplanprocedure zou er in mei volgend jaar gebouwd kunnen gaan worden. De sloop duurt drie maanden en is dit najaar gepland.

Het aantrekkelijke van het plan is volgens Smeets, dat de woningen niet alleen voor de rijken, maar ook voor de mensen met de smallere beurs zijn bedoeld. Er komen vier rijtjes van vier woningen in de prijsklasse van 2,5 ton, twee-onder-een-kappen van 4,5 ton en een handjevol luxe villa’s aan de rand van 6,5 ton. Ook komt er een appartementencomplex voor 24 seniorenwoningen in opdracht van woningcorporatie Woonzorg Nederland. In totaal gaat het om 74 woningen. Vazet heeft het project overgenomen van Woonzorg, die als corporatie niet meer actief mag zijn van de minister met de bouw van vrije sectorhuizen.

Een ’pijnpuntje’ is wel dat het plan met ’2,5 woning over de rode contouren gaat’. ,,De akkers van de Eng worden echter niet bebouwd. Het gaat om een rare hap in de rand. Nu komt er een natuurlijke lijn.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.