Politie ’negeert’ azc bij Soesterberg in onderzoek Anne Faber

© Infografieken Nederland

Henk Runhaar
Soesterberg

De politie heeft in het kader van de zoektocht naar Anne Faber nog geen poolshoogte genomen bij het asielzoekerscentrum (azc) bij Soesterberg. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) desgevraagd.

Op sociale media wijzen mensen erop dat azc Zeist aan de Kampweg bij Soesterberg wel erg dicht ligt bij de vindplaats van kleding van de vermiste 25-jarige Utrechtse. Ook wordt de link gelegd met incidenten vorig jaar. Toen viel een destijds negentienjarige asielzoeker vrouwen lastig in het bos bij zorginstelling Abrona, in dezelfde omgeving.

Het azc ligt op zo’n twintig minuten fietsen (kleine vijf kilometer) van het stille fietspad bij Huis ter Heide waar de jas en andere kleding die mogelijk van Anne is werd gevonden. Overigens kan het COA zich wel voorstellen dat de politie contact opneemt. ,,In zo’n geval als dit wil je álles checken. Als ze maar gevonden wordt. Ik heb zelf een dochter in Utrecht in die leeftijd’’, zegt de woordvoerster.

Bij het azc stonden woensdag veel fietsen. Niet een ervan leek op de fiets van Anne (zwarte opoefiets met rek voorop, handremmen en rode stikker op het achterspatbord).

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.