Hooligan-training ME: acht kilometer file bij Hilversum

Henk Runhaar
Hilversum

De Mobiele Eenheid (ME) heeft dinsdagochtend rond negen uur een fikse file veroorzaakt met een hooligantraining op de A27 net voorbij Hilversum (richting Utrecht).

Een bus met zogenaamde hooligans, figuranten van de beveiligersopleiding van verschillende ROC's in de omgeving en van politie- en defensieopleidingen, werd op de snelweg ingesloten door ME-busjes en naar de parkeerplaats bij het tankstation ter hoogte van Groenekan geleid. Daar was het rellen geblazen en werden de nep-voetbalsupporters ingerekend. De actie trok de aandacht van snelweggebruikers, die afremden om het spectaculaire tafereel te bekijken. Dat leverde zo'n acht kilometer stilstaand verkeer op. Volgens de politie was er al sprake van filevorming voor de hooliganactie begon.

De oefening werd later op de ochtend vervolgd in het stadion van FC Utrecht. Volgens commandant Ronald Moes van het ME-peloton (zestig agenten) dat de oefening deed was niet te voorkomen dat het op de A27 tot een treffen kwam. ,,We wisten alleen dat we een bus supporters moesten onderscheppen. Die kon via verschillende wegen rijden. De file die er al stond op de A27 zal heus wel wat langer zijn geweest. Het parkeerterrein is nu eenmaal goed zichtbaar vanaf de snelweg.''

De ME van de politie Midden-Nederland oefent dinsdag en woensdag ook op andere plekken in de regio. Waar, wanneer en waarop is ook voor de betrokken politieagenten een verrassing.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.