Hilversumse jongen beroofd op Neuweg

Foto ANP

Redacteur Hilversum
hilversum

Een vijftienjarige jongen uit Hilversum is in de nacht van zaterdag op zondag tussen half twee en twee uur met grof geweld beroofd op de Neuweg.

Hij fietste naar huis en kwam bij het pleintje naast de Zuiderkerk langs een groepje jongens. Daar kreeg de Hilversummer een duw en viel van zijn fiets. Hierop werd hij geschopt en bedreigd en geslagen met een al dan niet echt vuurwapen.

Het slachtoffer moest zijn telefoon en geld afstaan. Toen hij probeerde op te staan en zich te verdedigen, werd hij opnieuw tegen de grond gewerkt en geschopt. Zijn belagers pakten zijn telefoon en geld uit zijn zakken en renden hierna weg richting de Hilvertsweg. De Hilversummer is naar huis gegaan en waarschuwde daar de politie. De jongen is hevig geschrokken van wat hem is overkomen en heeft verwondingen overgehouden aan het voorval. Het straatroofteam is op zoek naar getuigen van of personen die kunnen vertellen over de beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem.

Signalementen: Een groepje van ongeveer vijf jongens. Een jongen had een lichtgetint uiterlijk, zwart haar aan de zijkanten opgeschoren, droeg een zwarte deels glimmende jas, zwarte schoenen en een lichte broek. Een andere jongen droeg een beige jas en de overige jongens droegen zwarte jassen waarvan een met een bontkraag.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.