Zorgen om zorgbakkerij Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Omwonenden maken zich grote zorgen over een nieuw zorginitiatief aan de Hilversumse Kleine Drift. Het initiatief van Multi Plus Zorg in Bussum zorgt volgens de Hilversummers voor onacceptabele extra belasting van de toch al vaak in negatieve zin te levendige buurt.

Multi Plus Zorg wil de bakkerij tussen snackbar Ley en stomerij Drift nieuw leven inblazen. Maar dan als dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking of een laag IQ.

Buurtbewoners zijn bang voor vergelijkbare taferelen als bij het opvanghuis van Ascensio, schuin aan de overkant aan de Kleine Drift. De overlast was daar zo erg, dat de burgemeester ingreep. Afgesproken is onlangs dat Ascensio zo snel mogelijk uitwijkt naar een andere plek voor dit opvanghuis.

In een noodkreet aan het adres van burgemeester en wethouders wijst buurtbewoner Patrick Weening op het principe van gelijke monniken, gelijke kappen. ,,Wat voor Ascensio geldt, geldt evenzeer voor Multi Plus Zorg en elke andere zorg-bv in onze buurt. Gezien de doelgroep van Multi Plus Zorg is het maar zeer de vraag of overlast voor de buurt wel vermeden kan worden.’’ Daarbij wijst Weening op de website van de Bussumse instelling, waaruit blijkt dat er net als bij Ascensio een link is met onder meer Reclassering Nederland als verwijzer.

Volgens directeur Kamal Chabrani van Multi Plus Zorg heeft de affaire-Ascensio het voor zijn zorgbedrijf verpest. ,,We hebben de pech dat zij er ook zitten. Maar onze doelgroep is daar absoluut niet mee te vergelijken.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.