Gemeente biedt SC Muiden uitweg uit veldenkwestie

SC Muiden kan niet meer op de eigen velden sporten. Archieffoto: Kastermans

SC Muiden kan niet meer op de eigen velden sporten. Archieffoto: Kastermans

Tamar de Vries
Muiden

Met de rechtszaak van SC Muiden aanstaande dinsdag kennelijk als stok achter de deur, blijkt er nu toch een mogelijke oplossing voor het ruimteprobleem van de Muidense sportcombinatie gevonden te zijn.

De gemeente meldt in een persverklaring dat zij de afgelopen tijd in gesprek is geweest met SC Muiden om de impasse te doorbreken.

Sinds vorige maand kan SC Muiden niet meer terecht op de eigen velden op het sportcomplex aan de Prinses Irenestraat. Eigenaar KNSF Vastgoed heeft in juli het gebruik van de velden door de sportclub opgezegd, omdat de ontwikkelaar de grond nodig heeft voor een zanddepot.

Er zijn twee opties. De eerste is om de plek van het voormalige Recreatie Centrum Muiden (RCM) aan de Korte Muiderweg tijdelijk (tot uiterlijk 1 juli 2017) in te zetten als sportlocatie. SC Muiden traint dan bij FC Weesp. De tweede optie is volledig bij FC Weesp ’logeren’. In optie één speelt SC Muiden de eerste seizoenshelft alleen maar uitwedstrijden, totdat de RCM-optie klaar is. Het plan om RCM te gebruiken moet nog worden goedgekeurd door de projectgroep Bloemendalerpolder.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.